söndag 10 februari 2013

Mörka Hemligheter



Det handlar om Jennie och hennes bästisar Ella och Holly. Jennie har förlorat sin häst Smokey i en bilolycka för ett tag sen och nu hade hon tänkt gå till djurhemmet och hämta en ny häst som hon vill ta hand om för hon saknar det hästliv som hon haft. Det slutade med att hon kom hem med två fullblodssto som hon skulle ta hand om så länge för ägaren är sjuk och kommer inte att överleva så tills den rättmätiga ägaren kommer tar hon hand om dom. Men när de har kommit hem börjar det med att Jennie blir biten av Firebrand och sen skulle det gallopera över ett fält när Lazer går om kull med Ella och hon bryter benet men det verkar nästan som Lazer gjorde det med mening. Det börjar bli lite osäkra och bakom hästarna finns en mörk hemlighet?!?
Jag tyckte den var jätte bra och Jane Ayres är en jätte bra författare.

Fånga Tjuvryttarna!


Det handlar om Anna och Madde som går i nian och drömmer om att bli skickliga tävlingsryttare.Det är sommar lov och dom har fått sommar jobb hos Annas grannes stall där Anna har en egen häst som kallas ``Kolan´´ 
En dag när Anna ska gå ut med hundarna kommer hon till ett stall och hör ett par killar skartta och när hon kom närmare såg hon att dem PLÅGADE HÄSTAR! Nästa dag går hon till jobbet och säger det till ägaren som kallas för ``Vibeke´´vad hon hört och så sa Vibeke att hon och Madde ska hålla koll på det.När dom tar en runda runt en sjö kommer dom till en gård där Christian jobbar och Anna och Madde undrade om det hade häst något men det hade han inte.Men när dom var på väg att gå och hade sagt hej då till Christian så hörde hon ett par killar skratta och hon tyckte det var lite bekant sen kom hon på det....DET VAR DOM PÅ GÅRDEN!

MånskensHästen


Det handlar om Britta och Lena som älska hästar men Brittas mamma har förbjudit henne från att rida tills hennes artonårsdag och Lena får nästan aldrig sin favorithäst på ridskolan.Men en dag när dom är ute och går i skogen så hittar dom en typ av ett slott som är gammalt men det är inte det som är det mystiska utan det kommer ut en svart hingst som står i månskenet med den blänkande hårremmen och han är mager och skadad.Då bestämmer Britta och Lena att dom ska ta hand om hingsten och rida den m.m.Dom ska kalla honom ``Moonlight  shadow!´´
Så varje dag efter skolan cyklar dom till hingsten och tar hand om den.Det är som ett paradis till dom blir upptäckta och allt förstörs!

Den Ensamma Ponnyn


Det handlar om en tjej som heter Sian och hennes mamma som bor på landet med mycket djur dom har: fem hästar, fem hundar, tre katter, två grisar, åtta ankor och höns. Deras grannar har nyss flyttat och nya har flyttat in och Sian blev överlycklig när hon hörde att dom hade en dotter som har en häst. Hon och hennes granne som heter jess blir snabbt kompisar och rider ut deras hästar men några dagar senare märker det att jess häst vid namn Tag verkar orolig och gnäggar och går runt i hagen, Jess och Sian börjar bli oroliga så Jess ringde Tags gamla ägare och frågar vad hon skulle göra och han sa att han saknar sin kompis som är hos honom, Jess ringer snabbt sin pappa som är på konferens och säger att dom måste köpa en häst till men Jess pappa blir bara väldigt sur över att hon stör honom helt i onödan och han ignorerar det totalt. En dag när hennes pappa kommer hem säger han att Jess inte får träffa Sian mer nu för han tror att det inte kan något medan Sian får en utskällning av hennes mamma och att hon inte får träffa Jess mer men där gick dom över gränsen och det var inte smart gjort!