Jag jobbade med Theodor och vi lagade stekt fisk med potatis. Först saltade vi fisken och sen panerade och doppade fisken i strö. Sen la vi smöret i stekpannan och satte på den vilket det stog i boken att vi skulle göra och sen lät vi det vara tills det var ljusbrunt och sen la vi i fisken. Samtidigt kokade vi upp vattnet i en kastrull och la i potatisen vilket vi kunde gjort lite lite tidigare eftersom fisken var färdig lite innan potatisen.
SÅS: Sen under tiden potatisen kokade gjorde vi en sås på majonnäs, crème fraiche, salt och peppar, bostongurka, citronsaft och lite dill.
INGREDIENSER:
125-150 g fiskfilé
1 krm salt
1 msk margarin eller olja
1/4 uppvispat egg
ströbröd
KALLSÅS:
2 msk Majonnäs
2 msk crème fraiche
salt & peppar
1 msk Bostongurka
Några droppar Citronsaft
Dill
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar