onsdag 25 mars 2015

Musikvideo 2

 Vad har jag arbetat med idag?
Idag har jag börjat med min storyboard, jag hänger lite efter eftersom jag inte varit här på 2 veckor men i alla fall, min idé är ju ett bildspel med bilder och små videoklipp. De bilderna jag ska ha kommer vara på delvis mig men också på t.ex solnedgång, sjö, mur och andra stilla och lite lugnande bilder. I de små videoklippen kommer jag ha ett på ett vatten fall, ett på en brinnande brasa, ett på ett träd där vinden blåser i så den blir något rörlig. Så jag har valt ut lite bilder jag redan hade men sen får jag också ta lite fler kort hemma.

Hur har arbetet gått idag?

Jag tykcer det har gått bra, jag har gjort klart min storyboard och jag har en tydlig idé så nu är det bara att få fram den.

Mina tankar i nuläget om den blivande filmen?
Mina tankar är att min video ska ha ett lugn i sig eftersom det handlar om spiritualism, det är därför jag har valt att ha ett bildspel med små videosar som är just lugnande.

onsdag 4 mars 2015

Musikvideo 1

Nu har vi precis börjat med detta arbetet, vi har haft en lektion och då har jag bara funderat på idéer osv.  Det första jag gjorde va att lyssna och läsa om låten för att förstå precis vad den handla om eftersom min var ngt svår att förstå. Efter det började jag fundera på vad jag vill ha för video till låten, och då kom jag fram till att jag ska göra ett slags bildspel passande till låten. När jag läst lite om låten så säger några att det är en hyllningslåt till John Lennon medan andra (även Mike Oldfield som gjort denna låt) berättade att sångtexten inspirerats av en film om Harry Houndi, en film som handlade om försök att kontakta Houdini efter dennes död via spiritualism. Så jag ska ha bilder, även med färg, inga färgglada med färger i alla fall, jag har inte riktigt bestämt mig, och svartvita. Jag ska ha bilder om spiritualism och kanske någon på mig om jag hittar någon passande.

Så nu ska jag fundera lite mer på vilka bilder jag ska ha och börja på bildspelet.